recept: Túrós zsemle, Kifőzde
Túrós zsemle
(Túróval töltött zsemle)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vizes zsemle,
25 dkg tehéntúró,
1 dl tej,
1 tojás sárgája,
4 ek porcukor,
1 csg vanillincukor,
fél citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola,
2 dkg vaj



Csak vizes zsemle jó, az nem ázik szét és nem ég meg. A zsemlék tetejét vágd le, a belét vájd ki úgy, hogy legalább 1 centis fala maradjon. A zsemlebelet keverd hozzá a túróhoz, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojássárgáját és a mazsolát.
Dolgozd ki jó krémszerű állagúra, majd töltsd bele a zsemlékbe. Tedd vissza a zsemlék tetejét, kend meg többször tejjel felül és oldalt is, hogy icipicit megszívja magát, és ne égjen meg a sütőben.
A tetejére morzsolj kevés vajat, majd megvajazott tepsibe téve, középmeleg sütőben süsd pirosra.
Stanglival is szuper volt, de hol lehet manapság ilyet kapni?
Tartalmasabb leves után második fogásnak is alkalmas.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyósom csinált ilyet zseniális kivitelben.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.19. Utoljára frissítve: 2010.01.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:20:59 - 1.32)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez